Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Earth hour

Varje år anordnar Världsnaturfonden (WWF) en manifestastion som sträcker sig över hela världen för att uppmärksamma klimat- och miljöfrågor. Den kallas Earth hour och går i huvudsak ut på att man ser till att släcka ner under en timme på kvällen. I samband med detta arrangeras en rad olika aktiviteter i Håbo för att på olika sätt uppmärksamma miljö- och klimatfrågor.

I år äger Earth hour rum den 25 mars. Mellan klockan 20.30 och 21.30 släcks delar av Bålsta ner. Dessutom anordnas en rad olika aktiviteter inför Earth hour för att fokusera på miljö - och klimatfrågor.

Det kommer finnas allt ifrån tävlingar och tipspromenader till klimatutställning, klimatpyssel och energi- och klimatrådgivare att ställa frågor till.

Aktiviteter inför Earth hour

Klimatutställning på Håbo bibliotek

Även i år kommer det finnas en klimatutställning i Håbo bibliotek som ni kan besöka. Du kan även gå en tipspromenad med temat "enegi- och klimat". Klimatuställningen finns till och med den 30 mars.


Tävla på sociala medier under hashtagen #klimatsmartaHåbo

Ta en fin bild och dela med dig av dina klimatsmartaoch dela under hashtagen klimatsmarta #klimatsmartaHåbo och vinn ett pris. Tävlingen pågår till och med på söndag den 26 mars. Vinnarna kommer presenteras med sitt bidrag på våra sociala medier under vecka 13. Du kan även mejla ditt bidrag till information@habo.se.


Träffa energi- och klimatrådgivare på Håbo bibliotek

Kom till Håbo bibliotek och ställ dina frågor om energi, klimat och miljö till en energi- och klimatrådgivare mellan kl 12.00-15.00 fredag den 24 mars.


Tävla och gå tipspromenad på våra sociala medier

Varje dag kommer en ny fråga att läggas ut på våra sociala medier. Mejla ditt svar och ditt bästa energisparartips till information@habo.se. Tävlingen pågår till och med söndag den 26 mars. Vinnarna kommer presenteras med sitt bidrag på våra sociala medier under vecka 13. 

Här kommer du till frågorna och vårt facebookkonto.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Klimatpyssla med ditt barn på Håbo bibliotek

Det kommer att finnas klimatpyssel för barn på Håbo bibliotek fredag och lördag den 24 och 25 mars.


Mer information om Earth hour

Earth Hour är ett event som enar människor världen över genom att man släcker ned under en timme. Bakom eventet står WWF (Världsnaturfonden). Syftet är att uppmärksamma klimatförändringen som sker och visa att man vill förändra.

Konceptet startade i Sydney 2007 och var menat att ena stadsborna att stå upp för klimataktion. På nio år har det vuxit och blivit världens största miljömanifestation, och engagerat miljoner att agera mot klimatförändring. Earth Hour har spridits till 178 länder och har bidragit till förändring som gör skillnad. Det har möjliggjort för var och en att vara med och skapa en bättre framtid för vår planet och kommande generationer.

Här hittar du mer information om Earth hour.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här hittar du mer information om WWF.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: kommun@habo.se

2018-01-11

Bygga, bo och miljö

Klicka för support
Stäng supportfönster