Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Skräpplockningskampanjen "Vi håller rent"

För fjärde året i rad är Håbo kommun med i kampanjen ”Vi Håller Rent” som går ut på att människor runt om i hela Sverige är med och bidrar till en renare och trivsammare miljö genom att plocka skräp. I Håbo kommun har vi valt vecka 17, den 24-30 april, som vår så kallade skräpplockningsvecka.

Vår skräpplockningsvecka innebär att vi tillsammans fokuserar på att gå ut och plocka skräp under en vecka. Vi har även valt att ha en gemensam dag för skräpplockning då alla som vill kan komma och plocka skräp och tillsammans gör vi en insats mot skräpet. Du/ni får givetvis städa vilka dagar som helst när det passar er!

Visa gärna upp ert arbete med att plocka skräp på vårt instagram konto under #hållhåborent eller mejla dina bilder till information@habo.se

För de som anmält sig senast den 2 april finns material för skräpplockningen att hämta i vårt kontaktcenter i kommunhuset.

Mer information om vår gemensamma städdag den 27 april, hur du gör för att få dina bilder publicerade på Håbo kommuns instagramkonto och mer praktisk information hittar du nedan.


Vad innebär kampanjen?

Kampanjen går ut på att alla som vill ger sig ut och plockar skräp. Bakom kampanjen står stiftelsen Håll Sverige rent.  I Håbo har vi valt vecka 17 som vår så kallade skräpplockningsvecka och torsdag den 27 april som vår gemensamma dag för skräpplockning. Du/ni får givetvis städa vilka dagar som helst då det passar er!

Ta på dig handskar, ta med en påse och ge dig ut på jakt! Tänk på att en del föremål kan vara vassa, därför är det bra att använda handskar när du/ni plockar. Mindre
barn som plockar bör hållas under uppsikt.

Du hittar mer information om själva kampanjen här: www.hsr.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Var kan jag plocka skräp?

Städningen sker på allmän mark, till exempel i ditt bostadsområde, längs med gång- och cykelvägar, parker, idrottsplatser ochh/eller skogspartier. Var försiktig på platser där biltrafik förkommer och undvik att plocka för nära bilvägar, i exempelvis diken.


Vad får jag för material till skräpplockningen?

Alla som anmält sig kommer att få sopsäckar och bärkassar att plocka skräp och till alla barn medföljer även ett spel och diplom.


När kan jag hämta ut mitt material för skräpplockningen?

Under vecka 16, den 17-23 april, levereras allt material till kommunhuset. Du kan från och med i dag, den 18 april, komma och hämta ditt material för att plocka skräp i vårt kontaktcenter som finns i kommunhuset.

Här hittar du information om våra öppettider.öppnas i nytt fönster


Vad gör jag med mitt insamlade skräp?

Allt insamlat skräp kan antingen källsorteras på någon av återvinningsstationerna, källsorteras på vår återvinningscentral (Åvc:n) eller läggas i de gröna kärlen för hushållsavfall.

Observera att det inte är tillåtet att lämna osorterat avfall på återvinningsstationerna eller Åvc:n! Där ska allt sorteras i rätt behållare!

För frågor om insamling eller bortforsling av skräp, mejla Kristoffer på;

kristoffer.andersson@habo.se.


Gemensam städdag torsdag den 27 april

Torsdag den 27 april har vi en gemensam städdag längs Hälsans stig (Bålsta). Det är helt fritt var du börjar och avslutar din städrunda. Vill du ha en Håll Sverige Rent påse att lägga skräpet i kan du hämta den i kommunhuset under ordinarie öppettider. 

Här hittar du en karta över Hälsans stig.PDF


Visa upp er på sociala medier

Lägg upp en bild på Instagram under #hållhåborent och inspirera andra att vara med och engagera sig i närmiljön. Ta gärna en bild på hur det såg ut innan ni städade och efter. Skriv gärna även vilka ni är som har städat och var ni ahr städat. Det går också bra att maila in bilderna till information@habo.se så läggs de upp på kommunens Instagramkonto.


Tips på vad som kan göras i skolor och förskolor

Vi vill tipsa skolor och förskolor om att det finns många roliga aktiviteter och utbildningsmaterial med miljötema kopplat till "Vi håller rent kampanjen" på Sverige rents hemsida.

Du hittar materialet samt mer information här: www.hsr.se/skola-och-forskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Frågor och funderingar kring kampanjen?

Kontakta kommunens miljösamordnare vid frågor kring kampanjen via mejl på:

kristoffer.andersson@habo.se

Sidansvarig: kommun@habo.se

2017-07-12

Bygga, bo och miljö

Klicka för support
Stäng supportfönster