Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Nu invigs parken i Gamla Bålsta

Klockan 11.00 fredag den 22 maj invigs den ”nygamla”parken i Gamla Bålsta. Det här betyder att Håboborna har en ny plats för utflykter och naturupplevelser lagom till sommaren.

Program

Invigningen inleds av kommunalråd Carina Lund (M). Efter detta följer en visning av parkens växtlighet i sällskap med kommunens trädgårdsmästare.

Historia 

I slutet av 1800-talet var stationsområdet i gamla Bålsta en plats med liv och rörelse. Här bestämde stationsinspektör Georg Kahlow att det skulle finnas en fin park med damm för svanar, tjusiga planteringar och japaninspirerade bågbroar. År 1939 drabbades området av en tromb som förstörde parken. När centrum så småningom flyttades hamnade parken i skymundan.

Mål för arbetet med den nya parken

Många kommuninvånare har hört av sig med önskemål om att rusta upp parken genom åren. Renoveringsarbetet som nu är klart har pågått sedan 2014. Målet har varit att skapa en plats med karaktär för vila och rekreation. Det ska också finnas möjlighet att lära sig mer om Bålstas historia och uppleva natur och biologisk mångfald.

Under början av året fick medborgarna chans att lämna sina förslag på nytt namn för parken. Beslut om vilket förslag som namnger parken tas den 25 maj.


Sidansvarig: kommun@habo.se

2015-12-21

Bygga, bo och miljö

Klicka för support
Stäng supportfönster