Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Bra betyg för Räddningstjänsten i Enköping/Håbo i SKLs undersökning

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) publicerar för åttonde gången indikatorer för arbetet med trygghet och säkerhet i landets kommuner. Temat i årets rapport är verksamheten inom kommunal räddningstjänst. I rapporten redovisas resultat från olika insamlingar av data som alla på något sätt berör räddningstjänstorganisationen och dess arbete.

Totalt hamnar Håbo på en 23 placering i riket (av 290 kommuner) vilket är en förbättrad placering jämfört med förra året.

Rickard Westning är Förbundschef på Räddningstjänsten Enköping-Håbo. Han har kommenterar rapporten:

-Intressant för oss är värdet på information och utbildning. Vi är en av de bästa räddningstjänsterna i landet och har en mycket hög ambition inom detta område.

Försämringen i larmhanteringstid beror på bytet av larmcentral. Vi har nu en räddningscentral som höjer kvaliteten i utlarmningen. De jobbar med att förbättra larmhanteringstiderna, främst där tiden är avgörande. Vi har fått en högre larmhanteringstid men framkomsttiden är näst bäst i länet trots att vi har en ganska långsträckt kommun.

Rickard avslutar med att uppmuntra intresserade att söka någon av deras lediga tjänster;

-Vi har vakanser på alla deltidsstationer i Enköping och Håbo. Vi behöver attrahera fler kvinnor som RIB-anställda (Räddningspersonal i Beredskap). Sett till heltidsanställda kvinnor i utryckningstjänst har vi 6,67 % men vi har ingen kvinnlig deltidsbrandman anställd. Vi berättar gärna om förutsättningarna för de som hör av sig. Det är främst ett vårdande kall och inte alltid så fysiskt krävande som många tror.

Sidansvarig: kommun@habo.se

2015-12-22

Bygga, bo och miljö

Klicka för support
Stäng supportfönster