Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Håbo får statsbidrag för ökat bostadsbyggande

Den 22 november beslutade Boverket om statsbidrag för ökat bostadsbyggande. Håbo kommun är en av landets kommuner som får statsbidrag där Håbo får drygt 4,5 miljoner kronor. Pengarna ska gå till att stimulera ett ökat bostadsbyggande.

Ett av Boverkets villkor för att få bidrag är att det i kommunen den 31 juli i år finns minst en folkbokförd nyanländ som har fått uppehållstillstånd under den senaste tolvmånadersperioden.
Dessutom måste kommunen ha ett program för bostadsbyggande och en aktuell översiktsplan eller arbeta med framtagande av en ny.
Ett annat villkor är att kommunen under en tolvmånadersperiod har gett startbesked som möjliggör byggande av minst en bostad. I Håbo kommun är det fler bostäder än så som har fått startbesked under perioden.

- I Håbo är det 143 nya bostäder som har fått startbesked under perioden 2015-08-01 till 2016-07-31. Kommunen har fått exakt 4 583 255 kronor från Boverket och det här statsbidraget ges till oss för att uppmuntra till ytterligare bostadsbyggande. Det känns väldigt roligt och kommer definitivt att underlätta för kommunen inför vårt fortsatta arbete, säger Anna-Karin Bergvall, förvaltningschef på Bygg- och miljöförvaltningen i Håbo kommun.

Bidraget kan betraktas som ett generellt statsbidrag som tillfaller kommuner som anstränger sig för att bygga fler bostäder och som dessutom tar emot många nyanlända.

Totalt har 111 kommuner i landet beviljats statsbidrag på totalt 1,84 miljarder kronor. I Uppsala län är det tre kommuner som har fått statsbidrag: Håbo, Knivsta och Uppsala.

Klicka här för att komma till Boverkets webbplats där mer information om statsbidraget finns.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: kommun@habo.se

2016-11-23

Bygga, bo och miljö

Klicka för support
Stäng supportfönster