Håbo kommun logo

Håbo kommun logo

2015-12-17
Ingress

Vad händer med ditt medborgarförslag?

Här kan du läsa mer om processen från att ditt medborgarförslag kommit in tills att kommunfullmäktige kan fatta beslut om förslaget.

När du har lämnat in ett medborgarförslag registreras det som en inkommen handling och anmäls till det närmaste fullmäktigesammanträdet. Där beslutar fullmäktige om förslaget får ställas och att remittera förslaget till kommunstyrelsen för beredning.

Tjänstemännen på kommunstyrelsens förvaltning utreder förslaget för att se om det kan genomföras. Förslaget kan remitteras till andra nämnder, som får yttra sig, om det behövs.

När förslaget utretts färdigt lämnar förvaltningen ett förslag till beslut till politikerna. Förslaget tas först upp i kommunstyrelsens arbetsutskott och därefter i kommunstyrelsen innan kommunfullmäktige kan fatta beslut i frågan.

Medborgarförslaget ska beredas så att kommunfullmäktige kan fatta beslut inom ett år från att det inkommit till kommunen.

Nedan ser du en processbild för ett medborgarförslag. Klicka på bilden för att göra den större.

Sidansvarig: Kommunstyrelsen

2016-11-22