Håbo kommun logo

Håbo kommun logo

2015-12-17
Ingress

Carina Lund, Jan Håkansson och Per Nordenstam som skakar hand.

Jan Håkansson, Carina Lund, och Per Nordenstam.

Ett förnyat medborgarlöfte mellan kommunen och polisen

Nu finns det ett förnyat medborgarlöfte mellan Håbo kommun och Polisen. Genom olika aktiviteter under året ska polisen och kommunen arbeta tillsammans för att öka medborgarnas upplevda trygghet i Bålsta centrum. En av aktiviteterna är ökad polisiär närvaro och synlighet av såväl uniformerad och civil polis.

Ifjol skrevs ett gemensamt medborgarlöfte mellan Håbo kommun och polisen. Kommunen och polisen ska tillsammans, genom olika aktiviteter, arbeta för att höja medborgarnas upplevda trygghet i Bålsta centrum. Nu förnyas medborgarlöftet där arbetet fortsätter för ett tryggare Håbo kommun och Bålsta centrum.

Kommunen och polisen ska tillsammans, i olika samverkansformer, fortsätta att arbeta mot alkohol och narkotika, den polisiära synligheten fortsätter att utvecklas generellt i området med särskilt fokus på köpcentrum, Fridegårdshuset och stationsområdet.

- Att kunna förnya detta löfte och fortsätta att arbeta för ökad trygghet känns inte mindre angeläget idag än det gjorde vid förra tillfället. Vi har en gemensam vilja att skapa lugn och ro i vår kommun och därför är det också viktigt att vi följer upp det som gjorts och reviderar vad som behöver göras framöver för att nå det målet, säger Carina Lund, kommunstyrelsens ordförande.

Bakgrund

Polisen och kommunen har i överenskommelsen om samverkan, bedömt att arbete med trygghet i Bålsta centrum är ett prioriterat område. Under 2015 har medborgardialoger, ungdomsdemokratidagar och hearing med kommunpolitiker/polis genomförts. Dessa har ytterligare stärkt uppfattningen att medborgarna upplever otrygghet när det gäller miljön i Bålsta centrum. Genom ett antal aktiviteter under 2016/2017 ska polisen och kommunen arbeta aktivt och tillsammans för att öka medborgarnas upplevda trygghet i Bålsta centrum.

Här kan du läsa hela medborgarlöftet mellan Håbo kommun och PolisenPDF (inscannat pdf-dokument)

Länk till Polisens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Kommunstyrelsen

2017-02-20