Håbo kommun logo

2015-12-17
Ingress

SCB:s årliga medborgarundersökning startar den 16 augusti

Den 16 augusti startar Statistiska Centralbyrån (SCB) sin årliga medborgarundersökning där du som invånare kan tycka till om kommunen och dess verksamheter. Enkäten skickas ut till ett urval av kommunens invånare.

I Håbo kommun får 1200 personer enkäten. Den skickas ut till ett urval av kommunens invånare i åldrarna 18-84 år.

Den 16 augusti skickas ett brev med kort information om undersökningen och att det snart kommer en enkät ut till alla utvalda personer.

I årets omgång deltar totalt 131 kommuner i landet och totalt kommer 153 800 personer få enkäten hemskickad till sig.

Det här kan du tycka till om i enkäten

Om du har fått enkäten kan du betygsätta kommunen som en plats att leva och bo på, kommunens verksamheter samt vilket inflytande du som medborgare har i din kommun. Alla svar är helt anonyma.

Svara via pappersenkäten eller på SCB:s webbplats

Som urvalsperson kan du välja mellan att besvara undersökningen antingen på pappersenkäten du fått hemskickad eller via webben. På SBC:s webbplats finns enkäten förutom på svenska, även på engelska, finska och spanska. Nytt för i år är att pappersenkäten även finns på arabiska. För att få enkäten på arabiska behöver du kontakta SCB. Du hittar kontaktuppgifter till SCB längre ned.

Vill du veta mer eller har du frågor kring undersökningen?

Vill du veta mer eller har frågor om undersökningen är du varmt välkommen att kontakta SCB via deras webbplats.

Klicka här för att komma till webbplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Kommunstyrelsen

2017-08-16