Håbo kommun logo

2015-12-17
Ingress

Håbo kommun har 21 000 invånare

Håbo kommun fortsätter att växa och nu är vi 21 000 invånare i kommunen.

Väldigt roligt! Vi ökar ännu fortare än vad vi trodde för bara något år sedan, säger Carina Lund (M), kommunalråd i Håbo kommun. En viktig del är den vision vi har för Håbo som innebär att kommunen aktivt arbetar för en ökad befolkningstillväxt.

Håbo kommuns vision, Vårt Håbo 2030, som kommunfullmäktige antog i mars 2014 förutspår att kommunen kommer att ha 25 000 invånare år 2030. Om tillväxten fortsätter som nu är vi där mycket tidigare än visionen säger.

Kommunen genomför flera projekt som även i framtiden gör att människor vill flytta hit. Inte minst projektet i Bålsta centrum som både innebär att vi bygger fler lägenhetshus och ger ännu bättre förutsättningar för de många pendlarna i Håbo.

Just att det är lätt att pendla är en viktig del då kommunens läge i regionen innebär väldigt goda möjligheter för de som pendlar till sitt arbete. Detta tillsammans med närheten till natur och vattenmiljöer är en del av det som gör Håbo till en attraktiv kommun.

Men det är framförallt Håbos invånare och kommunens medarbetare som gör Håbo till den fantastiska kommun det är att bo och leva i, säger Carina Lund.

Sidansvarig: Kommunstyrelsen

2017-08-30