Håbo kommun logo

Håbo kommun logo

2015-12-17
Ingress

Det blir allt lättare att hitta information på Håbo.se

En skärm som visar stratsidan på Håbo.se

Enligt SKLs årliga undersökning Information till alla har Håbo kommuns webbplats blivit allt bättre. Undersökningen, som mäter vilken information som finns tillgänglig på kommunala webbplatser, visar att Håbo.se har förbättrats med 12 % sedan förra året.

SKL (Sveriges kommuner och landsting) jämför årligen informationen på samtliga kommuners webbplatser. 2017 visar rapporten att det på Håbo.se fanns svar på 84 % av de 250 frågor som ställs i undersökningen.

Frågorna är uppdelad i tretton olika kategorier. I två av kategorierna får Håbo.se full poäng, Äldreomsorg och Bygga och bo. Inom några kategorier finns det dock mer arbeta att göra.

Vi är mycket glada att se att vi ökat så mycket. Håbo.se är en av våra primära kanaler för att nå ut till våra medborgare och då är det ytterst viktigt att den information de söker finns på webbplatsen, säger André E. Karlsson, webbmaster på Håbo kommun.

SKLs undersökning består av en självgranskning av kommunens egna webbsidor. Resultatet av båda undersökningarna presenteras i den årliga rapporten Information till alla som finns att läsa på SKLs webbplats.

För oss är undersökning det viktigaste mätverktyget vi har för vår webbplats och tillgänglighet är ett centralt begrepp i hela vårt webbarbete. Så även om vi är glada för ökningen nöjer vi oss inte. Vi ska bli ännu bättre, säger André.

Här kan du läsa mer om SKLs rapport Information till alla.

Sidansvarig: Kommunstyrelsen

2017-11-20