Grafisk profil

Här hittar du information om Håbo kommuns grafiska profil, bland annat vilka typsnitt du ska använda vid vilket tillfälle, vilken logotyp som är kommunens rätta logotyp och hur du laddar ner den.

Med grafisk profil menas att vi alltid använder samma typsnitt, en bestämd uppsättning med färger, former och utseende för våra trycksaker, arbetskläder och handlingar.

Mer om hur du ska använda kommunens logotyp, färger, typsnitt och former hittar du på undersidorna. Under Relaterad information finns vår grafiska manual.

En grafisk profil skapar tydlighet och förtroende

Med en grafisk profil skapar vi ett gemensamt uttryck. Vi ger som kommun en tydligare bild av oss själva där samhället ser direkt vem som är avsändare.

Håbo kommun består av många olika verksamhetsdelar. Med en grafisk profil blir delarna en tydligare helhet. Det stärker både kommunen som helhet och delarna separat. Vår externa marknadsföring blir även mer effektiv.

Oavsett om du arbetar som förtroendevald eller anställd ska du använda och följa den grafiska profilen på ett konsekvent sätt. Den grafiska profilen är både ett regelverk och ett hjälpmedel.

Sidansvarig: Åsa Söder

2019-01-09