Håbo kommun logo

2015-12-17
Ingress

Färger

Håbo kommun har fem primärfärger och sju komplementsfärger. Genom att använda samma färger i all kommunikation stärks budskapet samtidigt som det skapas en hög igenkänningsfaktor.

Primärfärgerna ska alltid finnas med i samtliga trycksaker och på webbplatsen för att skapa en hög igenkänning. Komplementsfärgerna skapar en större flexibilitet och kan användas fritt.

Färgerna är klara i sina nyanser då de syns och sticker ut utan att ta över budskapet. Dessa färger ses också som aktiva färger och upplevs också som tidlösa samtidigt som de är moderna. Kommunens färgspråk ska fungera här och nu såväl som långsiktigt.

Primärfärger

Det är viktigt att använda någon eller några av primärfärgerna i våra trycksaker för att skapa en igenkänning och samtidigt visa på en enhetlighet. Primärfärgerna är hämtade från kommunens logotyp och färger som har använts historiskt. Att använda rätt nyans av färger är lika viktigt som att logotypen används på rätt sätt och att typsnitten alltid är detsamma.

Komplementsfärger

För att öka valmöjligheterna till att använda fler färger än primärfärgerna finns det sex stycken komplementsfärger. Komplementsfärgerna kan användas som bakgrundsfärger, på tonplattor eller på andra element. Komplementsfärgerna skapar en flexibilitet, utan att för den skull gå utanför ramen. För att kunna variera urvalet av komplementfärgerna kan du även sänka färgernas styrka, alltså att färgen blir i en svagare nyans.

Alla färger är inlagda i mallarna för att du enkelt ska hitta färgerna och kunna använda dem.

Du hittar färgkartan under relaterad information.

Vid frågor

Har du frågor om färger, kontakta kommunikationsenheten på information@habo.se

0 av 4 gillar detta

Sidansvarig: Ida Ingemarsson