Håbo kommun logo

2015-12-17
Ingress

Trycksaker

Trycksaker är ett brett område som innefattar alltifrån broschyrer, informationsblad, affischer, annonser med mera.

Med den grafiska profilen finns det nu tydliga riktlinjer och mallar för dig när du ska skapa en trycksak. Ditt arbete kommer att förenklas samtidigt som alla trycksaker från kommunen kommer ha ett gemensamt utseende. Det skapar en enhetlig bild av och stärker samtidigt varumärket och bilden av kommunen.

I den grafiska profilen kommer alla trycksaker att ha vissa element som former och detaljer som återkommer. Två exempel är en titelplatta med rundat hörn som återkommer på alla broschyrers framsida. På samtliga informationsblad och affischer återfinns titelplattan, men har då omvandlats till en ram som omger budskapet. Genom att använda återkommande detaljer skapas en igenkänning som gör att mottagaren förstår att det är Håbo kommun som är avsändare.

Här ser du exempel på hur framsidan på en broschyr och ett informationsblad kan se ut.

Mallar som ska underlätta ditt arbete

För att du ska kunna skapa en enklare trycksak, exempelvis ett informationsblad, en affisch eller en mindre folder kommer det att finnas färdiga mallar som underlättar ditt arbete. Mallarna som du kommer att använda dig av mest finns i word. Önskar du en mer avancerad och större trycksak eller har frågor om den grafiska profilen, kontakta kommunikationsenheten.

Sidansvarig: Ida Ingemarsson

2017-02-03