Håbo kommun logo

2015-12-17
Ingress

Granskning av kommunernas webbplatser 2016

Informationen till medborgarna har med åren fått en allt större betydelse inom den offentliga sektorn. Fler söker informationen via internet och förväntas hitta information och svar på sina frågor på kommunernas webbplatser.

SKL (Sveriges kommuner och landsting) jämför årligen informationen på samtliga kommuners webbplatser. I 2016 års undersökning har både innehåll och metod förändrats.

Undersökningen består av två delar:

en självgranskning av kommunens egna webbsidor som genomförts under sommaren 2016

en extern undersökning av kvaliteten på kommunernas sökmotorer

Resultatet av båda undersökningarna presenteras i varsitt avsnitt i den årliga rapporten ”Information till alla”.

Rapporten visade att man i Håbo fann svar på 72% av de 250 frågor man ställt i undersökningen. Det sammanlagda resultat för sökningen av kontaktuppgifter till nyckelpersoner i sökmotorn blev 52%.

-Vi använder SKL undersökningen som ett av underlagen för en ständig förbättring av vår webbplats. All information om våra verksamheten och de beslut som fattas ska alltid finnas tillgängliga och lätta att hitta för våra besökare. Årets resultatet visar att vi behöver arbeta mer med sökmotoroptimeringen, för att göra det lättare att hitta den information som finns på webplatsen, säger Karin Bärudde, Kommunikationschef i Håbo kommun.

SKLs undersökning för samtliga kommuner »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

0 av 0 gillar detta

Sidansvarig: