Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Krisberedskapsveckan 2017

Den 8-14 maj genomförs Krisberedskapsveckan för första gången i Sverige. Detta är en kampanj med syfte att förbättra allmänhetens beredskap inför olika typer av samhällskriser. Kampanjen organiseras av MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, tillsammans med kommuner som planerar och genomför kampanjaktiviteter.

Kampanjen ska få människor att reflektera över hur man hanterar en vardag som plötsligt vänds upp och ner. Vi behöver alla ställa oss frågor som: Hur hanterar jag och mina nära  grundläggande behov som mat, vatten och värme vid en eventuell kris?
Hur kommunicerar jag med anhöriga och tar till mig viktig information om service och tjänster som vi är vana vid, plötsligt inte fungerar?

Håbo kommun vill öka allmänhetens beredskap inför alla sorters kriser från översvämningar och stormar till terrorattentat och krigsfara. Detta är händelser som kan leda till att samhällsviktiga funktioner såsom exempelvis elförsörjning och transporter slås ut.

För att läsa mer om vad du kan göra själv vid en kris, läs vidare på någon av nedan länkar:

Du kan också läsa vidare i menyn till vänster på denna sida.

Föreläsning om krisberedskap

Lördagen den 13 maj arrangerar Håbo kommun tillsammans med Försvarsutbildarna en föreläsning som ger dig grundläggande kunskap om var du hittar information vid kriser, hur du skapar din egen beredskap gällande avsaknad av värme, vatten och el.

Fyra filmer om hemberedskap

Här kan du ta del av fyra filmer som handlar om hur du kan förbereda dig inför en samhällsstörning gällande mat, värme, vatten och kommunikation.

Sidansvarig: Kommunstyrelsen

2017-07-12

Kommun och politk

Klicka för support
Stäng supportfönster