Håbo kommun logo

2015-12-17
Ingress

Udda vänner

Visas tisdag 23 maj kl. 19.00 på BioBorgen, Bålstavägen 14, Bålsta.

Kamal är en 17-årig kille som är oändligt trött på livet i Finland. Han drömmer om att flytta till sin pappa i Nairobi. Det är bara det att han varken har ett jobb eller pengar för en flygbiljett. Men så råkar han träffa Veikko, en gammal och aningen trångsynt man som är trött på livet och vill bara åka till sommarstugan för att vara i fred. Veikko tror att Kamal är myndig och lovar honom en bra lön om han bara kan köra Veikko till stugan, men de måste åka direkt. Resan blir ett överraskande äventyr för båda två.

Produktionsland och -år: Finland 2017.
Svensk text.
Genre: dramakomedi, roadmovie
Längd: 78 minuter

Förfilm: Uppvisningar i skicklighet och kraftmätningar (8 minuter).

Hämta din gratisbiljett på Håbo bibliotek.

Saattokeikka

Tiistaina 23. toukokuuta klo 19.00: BioBorgen, Bålstavägen 14, Bålsta

Kamal on 17-vuotias poika joka on kokonaan väsynyt oleskeluunsa Suomessa. Hän haaveilee muuttavansa isänsä luoksen Nairobiin. Häneltä puuttuu kuitenkin työpaikka ja rahat lentolippua varten. Mutta niin hän tutustuu vanhaan ja hieman ahdaskatseiseen Veikkoon, joka on väsynyt elämään ja joka ikävöi päästä kesämökilleen rauhaan. Veikko luulee Kamalia täysikäiseksi ja lupaa maksaa hänelle hyvät rahat vastineeksi autokyydistä mökille. Matkaan on lähdettävä heti. Matkasta koituu yllättävä seikkailu molemmille.

Tuotantomaa ja -vuosi: Suomi 2017.
Ruotsinkielinen tekstitys.
Lajityyppi: draamakomedia, roadmovie
Kesto: 78 minuuttia

Alkukuva: Taidonnäytteitä ja voimainkoetuksia (8 minuuttia).

Hae ilmaislippusi Håbon kirjastosta.

Sidansvarig: Kommunstyrelsen

2017-05-11