Håbo kommun logo

Håbo kommun logo

2015-12-17
Ingress

Håbon vanhustenasuntolat edistävät ulkoilua uusien paripolkupyörien avulla

Håbon kunta on hankkinut kaksi uutta polkupyörää Dalängenin, Solängenin ja Pomonan vanhustenasuntoloihin. Tarkoituksena on edistää ulkoilua ja löytää uusi toimintoja henkilöille, joiden tasapaino ja voima ei enää riitä pyöräilyyn.

Pyörät ova paripolkupyörä-mallia, joita kutsutaan myös ”vierekkäin”-pyöriksi, joissa kaksi henkiloöä istuvat vierekkäin. Pyöräkuski istuu vasemmalla ja hoitaa jarruja, vaihteita ja ohjausta. Polkupyörissä on myös sähköinen apumoottori.

Pyörien ansiosta henkilökunta ja asukkaat pääsevät yhdessä pyöräilylle. Dalängenin polkupyörää on jo käytetty ensimmäisellä ajelulla ja reaktiot ovat olleet positiivisia.

– Asukkaat pääsevät nauttimaan raikasta ilmaa. Sen lisäksi toivomme, että ajelujen ansiosta palautuvat myös muistot menneisyydestä. He sanovat, että on ihanaa tuntea tuulen heiluttavan hiuksia, kertoo Agnetha Biloff, ryhmänjohtaja Dalängenin vanhustenasuntolassa.

Paripolkupyörät on otettu käyttöön Solängenin, Dalängenin ja Pomonan toiminnassa Bålstassa.

– Paripolkupyörien osto on askel eteenpäin työssämme tarjota vanhustenasuntoloidemme asukkaille tarkoituksellista arkea, sanoo Thomas Brandell, Håbon kunnan sosiaalihallinnon päällikkö.

Tästä videosta näet, kuinka Dalängenistä lähdetään pyöräilylle!

Sidansvarig: Kommunstyrelsen

2017-10-23