Näringsliv och arbete


Nyhetsbrevsknapp    YouTube filmer

företagsguide


Senaste  nyhetsbrevet mars 2015 Läspil 

Beställ vårt elektroniska informationsbrev här!   


Samarbete med Objektvision presenterades

Jimmy Balmain Lehtinen

Fastighetsägare i Håbo bjöds på tisdagen in till ett informationsmöte om Håbo Marknads samarbete med Objektvision. Läs mer här.


Skoklosterfrukost bjöd på slottspark och nytt galleri i Stenhuset

Skoklosterfrukost 21 maj 2015

Nära trettio företagare och intresserade samlades på Skokloster Macken denna soliga morgon för att få veta mer om Fastighetsverkets vårdplan för slottets omgivningar. Läs mer här.


Vandring för företagsamheten i Håbo kommun

företagspromenad

Den 13 maj hade turen kommit till Håbo kommuns politiker, företagare och tjänstemän att gemensamt vandra för företagsamheten i Svenskt Näringslivs regi. Vandringarna ger företagarna möjlighet att direkt framföra sina synpunkter och åsikter till politikerna och tjänstemännen under trevliga och avslappnade former. Läs mer här.


Anmäl ditt företag till Håbomässan 2015

Håbo Mässan 2014

Årets företagsmässa går som vanligt av stapeln under Håbo Festdag. Årets nyheter på mässan är bland annat ett speaker's corner där man får möjlighet att presentera sitt företag och ett mässmingel där alla utställare får möjlighet att träffas innan mässan öppnar för allmänheten på lördagen. Mässan håller öppet för allmänheten 11-16 lördagen den 15 augusti. Läs mer och anmäl din medverkan här.


Annonsera kostnadsfritt om mark och lokaler på Objektvision

För att kunna hjälpa fastighetsägare och företag att etablera sig i Håbo kommun samarbetar Håbo Marknads AB med Objektvision - Sveriges största marknadsplats för lokaler, kommersiella fastigheter och mark. Samarbetet med Objektvision innebär att fastighetsägare och förvaltare kan marknadsföra lediga lokaler och mark till försäljning i Håbo kommun kostnadsfritt.

Välkomna till ett informationsmöte där Objektvision visar hur man går till väga för att lägga upp en annons. Vi träffas tisdagen den 26 maj klockan 10 på Sköldvägen 2 i Draget.


Välkommen till årets Företagsmingel 27 maj

Krägga

Välkommen till företagsmingel i Stallet på Krägga Herrgård den 27 maj klockan 17.00 – 20.00. Vi bjuder på snittar, vin, kaffe med kaka och möjlighet att träffa företagarkollegor, kommunpolitiker, kommuntjänstemän och samarbetspartners i länet i en trevlig inramning. Det kommer bli utdelning av flera företagarpriser. Buss till Krägga avgår från busstorget i Bålsta klockan 16.40 så du kan lämna bilen hemma. Plats på bussen bokas vid anmälan. Anmäl dig här senast 22 maj.


Nästa steg i ditt företagande? Import- och exportrådgivning med EEN

Funderar du på att köpa in varor utomlands? Hur ska du hitta samarbetspartners? Vilka lagar gäller utanför EU? Kan man delta i offentliga upphandlingar utomlands? Tullregler? Boka rådgivning med Enterprise Europe Network som finns på plats i Håbo Marknads lokaler onsdagen den 20 maj för att få svar på alla dina frågor kring import och export. Kontakta Ann-Mari Sundgren för att boka tid: Det här är en emailadress eller 076-148 72 22. Läs mer om EEN här.


Handeln i fokus på frukostmöte

Frukostmöte 2015-05-05

Varumärke och företagsbyggande stod i fokus under tisdagmorgonens frukostmöte på Lastberget. Ett fyrtiotal morgonpigga företagare samlades för att få information om den lokala handelns utveckling. Läs mer här.


Läs om turiståret 2015 i årets turistbroschyr

Turistbroschyr_2015


Hemliga företag på frukostmöte

frukostmöte 7 april

Tisdagen den 7 april deltog drygt femtio lokala företagare på Håbo Marknads frukostmöte där dagens program presenterades av Bålsta Företagarförening. Läs mer här.


Besöksnäringen viktig för Sverige

Visita logotype

Klicka på bilden ovan och se filmen om vad turismen betyder för Sverige.


Femteklassare blir uppfinnare

UppfinnarOlle 2015

Tisdag 17 mars var det dags för en ny säsongsstart av aktiviteten UppfinnarOlle. Förväntansfulla femteklassare från Västerängsskolan samlades på Åbergs Museum för en inspirationsdag. Läs mer här.


Turism på nätverksträff

turistmöte mars 2015

På tisdagkvällen samlades närmare fyrtio personer ur besöksnäringen i Håbo och Upplands-Bro för att nätverka och lyssna på intressanta föredrag. Läs mer här.


Anbudsskola lockade företagare

Anbudsskola 2015

Måndagen 4 mars arrangerade Håbo marknads AB återigen en heldagskurs i den populära aktiviteten Anbudsskolan. Läs mer här. 


Frukostmöte om ekonomi och tillväxt

Frukostmöte 3 mars

Den 3 mars samlades lokala företagare på Lastbergets konferensanläggning för att lyssna på intressanta föredrag om framtiden. Läs mer här.


Stort intresse för Skoklosters utvekckling

 Skoklosterfrukost

Femtio personer samlades till Håbo Marknads frukostmöte i Skokloster den 19 februari. Läs mer här.


Västerängsskolans åttondeklassare presenterar företagsidéer

Västerängsskolan 8A

Torsdagen 12 februari hände det spännande saker på Västerängskolan. Elever i klasserna 8A och 8B presenterade egna affärsidéer för en panel av politiker, företagare och banker. Läs mer här.


Superentreprenörer på frukostmöte

Frukostmöte 20150203

Årets första frukostmöte bjöd på spännande historier från superentreprenörerna Lars Skarke och Fredrik von Essen, och det lokala UF-företaget M&M Marketing. Läs mer här.


Klicka här för att läsa om kommande aktiviteter. 

Aktuellt

Håbo Marknads AB, Sköldvägen 2, 746 50 Bålsta  Telefon: 0171-538 00  Fax: 0171-510 25 E-post: leif.nyren@habo.se