Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Ungt entreprenörskap

Entreprenör är ett franskt låneord som betyder företagare, men det har alltmer glidit över till att beteckna handlingskraftiga personer som tar initiativ och får någonting gjort!

I begreppet entreprenörskap innefattas företagande (att driva företag) och företagsamhet (att ta sig för saker). Entreprenörskap i skolan bygger på att bejaka elevernas naturliga företagsamhet, att få eleverna att se möjligheter, att vara fixare och problemlösare och att få saker att hända.

En entreprenör brukar ha nytta av att äga initiativförmåga, självförtroende, ansvarsmedvetande, handlingskraft och uthållighet. Dessa är egenskaper som vi på olika sätt kan hjälpa eleverna att utveckla.

Håbo kommun erbjuder en rad olika aktiviteter för elever i kommunens kommunala och privata grundskolor och gymnasium. Varje år deltar runt 800 elever i våra aktiviteter.

Vilka aktiviteter finns det?

Från årskurs 2 upp till sista årskursen i gymnasiet finns aktiviteter inom ramen för entreprenörskap i skolan. Här kan du läsa mer om vilka aktiviteter vi erbjuder i olika årskurser.PDF

Sidansvarig:

2017-07-12

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster