Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Egen affärsidé som sommarjobb

I måndags startade trettio ungdomar från Håbo utbildning för att kunna driva eget företag som sommarjobb.

Håbo kommun har under flera år erbjudit unga mellan 15-19 år att driva eget företag som sommarjobb. Under fyra sommarveckor får ungdomarna förverkliga en företagsidé och möjlighet att tjäna egna pengar, själv eller tillsammans med en eller flera kompisar. Roligaste Sommarjobbet inleds med en intensiv och rolig kickoff-vecka. Ungdomarna får lyssna till inspirerande föreläsare, lära sig grunderna i entreprenörskap och komma på en idé för sommaren. Deltagarna får också ett startbidrag på 2000 kronor per person som ska användas för att komma igång.


Under den första veckan får deltagarna lyssna på lokala entreprenörer och UF-elever från Fridegårdsgymnasiet som ska utbilda och inspirera. Man pratar om teamwork, att öva upp sin kreativitet, hur man marknadsför sitt företag, försäljning och prissättning. Ungdomarna får också lära sig samarbeta och skapa teamkänsla. Veckan avslutas med att deltagarna presenterar sina affärsidéer för en panel av lokala och erfarna företagare som hjälper till att finslipa och utveckla dem.

Ann-Mari Sundgren från Håbo Marknads AB har arbetat med Roligaste Sommarjobbet under flera år och är glad över samarbetet med de lokala företagen som är med och sponsrar verksamheten.

- Det är roligt att Roligaste Sommarjobbet har stöd från våra lokala entreprenörer, säger Ann-Mari. Här tränas de som en dag ska ta över efter dagens företagare.

Bland årets företagsidéer finns flera som tänker sig att arrangera aktiviteter, som till exempel fotbollsturneringar, vattensport och dansskola samt gatumusikanter och service som it-tjänster och skönhetsvård. Ungdomarna får hjälp av affärscoacher att utveckla sina affärsidéer och omsätta dem i praktiken.

RS drivs av Uppsalaföretaget Indivator och finns idag i 19 kommuner och ger i sommar nära 700 elever sysselsättning under sommarlovet.

Sidansvarig:

2015-06-16

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster