Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Priser till unga uppfinnare

Under skolavslutningen delades priser och diplom ut till de femteklassare som presenterat de bästa uppfinningarna i Håbo Marknads aktivitet UppfinnarOlle som pågått under våren.

UppfinnarOlle är en aktivitet för årskurs 5 där elever får jobba med att uppfinna nya produkter för att förenkla vardagen. Under våren har 275 elever deltagit och kommit på 105 uppfinningar. Vinnarbidragen fick diplom och 500 kronor som Håbo Marknads AB och Bålsta Handel sponsrar med.

Zarah Mohammad, Melissa Norgren, Vanessa Brandt och Tea Möller i Gröna Dalenskolan 5a vann pris för sin uppfinning Nätborsten med motiveringen: "En genialisk produkt i all sin enkelhet och är i princip färdig att sjösättas". Nätborsten är en hårborste med ett nät som fångar upp håret som borstas loss så det blir lätt att ta bort från borsten.

Från Västerängskolans klass 5b kom Rasmus Hammarström och Joel Strandberg som fick pris för sin uppfinning Napptempen, en napp med inbyggd febertermometer. Motiveringen lyder "En innovativ tanke som fyller ett stort behov hos alla småbarnsföräldrar". 

Joachim Carlsson och Leona Eftihidis från klass 5b i Futurum fick pris för sin uppfinning Larmklistermärket som ska hjälpa en att hitta borttappade saker med motiveringen "En innovativ lösning för ett vardagsproblem riktat till alla de som har problem att hitta sina prylar".

Sidansvarig:

2015-06-16

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster