Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Handeln i fokus på frukostmöte

Varumärke och företagsbyggande stod i fokus under tisdagmorgonens frukostmöte på Lastberget. Ett fyrtiotal morgonpigga företagare samlades för att få information om den lokala handelns utveckling den 5 maj 2015.

Anders Åhrlin som varit med och byggt upp optikerkedjan Klarsynt med 135 butiker inledde morgonens frukostmöte. Anders driver idag Bålsta Optik och berättade om hur man i verksamheten arbetar med att bygga en långsiktig relation med kunden, inte med kortsiktiga kampanjer utan med fokus på kvalitet, trygghet och service. Läs mer om Bålsta Optik härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Anders berättade också om Bålstas Bästa - ett nystartat projekt med syfte att stärka den lokala handeln och samtidigt stötta unga talanger i kommunen. Projektet samlar både företagarföreningar, handlare, restauranger och kommun och idrottsföreningar. Vill du veta mer om Bålstas Bästa, kontakta Ann-Mari Sundgren på 076-1487222.  

Robert Lindqvist, varumärkesexpert tog över efter Anders. Robert har lång erfarenhet av varumärkesarbete med flera stora märken och han pratade om dagens multi-channel-marketing, alltså att företag idag kan använda sig av både nya digitala kanaler som sociala medier och traditionella kanaler som tryckt media och tv-reklam.

Nästa talare var Märit Olofsson-Nääs som de senaste åren arbetat med utbyggnaden av centrumområdet och nylige tillträtt som tillförordnad plan- och utvecklingschef i Håbo kommun. Märit visade kartor och bilder över utbyggnadsprocessen och berättade om tidsplanen. Om ungefär tjugo år beräknas området vara färdigutbyggt med drygt 2000 bostäder och 12-15000 kvadratmeter butiks- och verksamhetsytor. Tidigast 2019 kommer en första inflyttning att ske i de nya bostäderna. Läs mer om på Centrumbloggen som kontinuerligt uppdateras under arbetets gång.

Från Bålsta Centrum kom den nya centrumchefen Ann-Sofie Svennberg som tillträdde tjänsten i februari. Ann-Sofie berättade om sin bakgrund inom ICA, Västerås gallerior och senast i Vällingby centrum. Ann-Sofie pratade om vårt lokala centrum och att handlare tjänar på att rekommendera varandra trots att man konkurrerar om samma kunder. Allas önskan är att Bålstaborna ska handla mer på hemmaplan. Läs mer om Bålsta centrum här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Birgitta Persson från Bålsta Företagarförening avslutade morgonen med att uppmana alla närvarande att komma på Företagsminglet i krägga den 27 maj, nationaldagsfirandet i Skokloster den 6 juni och BFFs sommarfest den 17 juni på Bålsta Gästgivaregård. Man vill också gärna ha in nomineringar för priset som årets lokala Håboföretag som ska delas ut på Företagsminglet i Krägga, samt nomineringar till Årets Ungdomsprestation, BFFs ungdomsstipendium som i år delas ut för femte gången under nationaldagsfirandet i Skokloster. Läs mer på Bålsta Företagarförenings hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Sidansvarig:

2016-03-04

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster