Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Turismen i Skokloster på frukostmöte

På torsdagmorgonen samlades nära trettio lokala företagare, politiker och intresserade för att lyssna på representanter från besöksnäringen  i samtal om Skoklosterhalvön, kommunen och regionen.

Höstens första Skoklosterfrukost som arrangeras av Håbo Marknads AB hölls den 10 september i Skokloster Wärdshus och lockade representanter från både besöksnäring och lokalbefolkning.

Rebecka Enhörning, museichef vid Skokloster Slott, inledde morgonen med att berätta om årets sommarsäsong som varit mycket bra och som man tror kommer resultera i ungefär samma besökssiffror som förra året, alltså runt 70 000 besökare. I höst har man som vanligt ett digert höstlovsprogram med den omtyckta eldshowen i parken den 28 oktober. Nästa års sommarutställning kommer att handla om ätten Brahe på temat Prakt och Makt.

Fredrik von Essen som driver Wärdshuset och Skokloster Gods tog sedan vid för att berätta om sina planer för halvön. Till nästa sommar ska en äventyrsgolfbana med historiskt tema stå klar vid Wärdshuset och målet är att även restaurangen i Wärdshuset ska hålla öppet under juni till augusti.

Därefter tog Jenny Lindberg, turismkoordinator vid Håbo Marknads AB vid tillsammans med Cecilia Österlind, Visit Uppland, för att berätta om hur man arbetar med besöksnäringen i länet och kommunen. Deltagarna fick också se en kort film där svensk besöksnäring presenteras i siffror och där betydelsen av näringen för hela landet slås fast.

Läs mer om Visit Uppland här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig:

2015-09-10

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster