Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Skoklosters Slott nominerad till Stora Turismpriset

För ett par år sedan utsågs Skoklosters Slott till Sveriges vackraste slott. Den 20 oktober har man chansen att ta hem det prestigefyllda priset Stora Turismpriset vid en ceremoni på Solliden i Stockholm.

- Det är ett verkligt fint erkännande och jag är så glad att vi blivit nominerade av Visit Uppland, säger Rebecka Enhörning. Under mina fyra år som museichef har jag och mina kollegor arbetat hårt för att attrahera slottet för olika besöksgrupper. Slottet är en riktig klenod bland svenska slott. Vi brukar benämna oss som ett av världens främsta barockslott – det står vi för.

Turistorganisationer i alla län har erbjudits att nominera kandidater till Stora Turismpriset 2015. Varje läns kandidat får en belöning på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats.

- Nu håller vi tummarna för att Skoklosters slott tar hem första priset den 20 oktober, säger Cecilia Österlind, regional destinationsutvecklare vid Regionförbundet Uppsala län som ingår i länets jury tillsammans med Visit Uppland.

Hon tackar för de förslag som kommit in från länet och gratulerar Skoklosters slott till nomineringen som lyder "Skokloster slott har konsekvent och målmedvetet arbetat för att stärka besöksmålet och orten tillsammans med lokala aktörer. I samarbete med offentlig förvaltning, lokala företag och organisationer arbetar man dagligen med att ge besökarna en större upplevelse än de förväntat".

Skoklosters slott ingår i en brokig skara intressanta turistmål inom områden som natur, kultur, historia och hållbarhet, som är nominerade till Stora Turismpriset. Priset är på 100 000 kronor och delas sedan 1994 ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman. Det ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som bidrar till att utveckla turismen i Sverige.

Sidansvarig:

2017-10-03

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster