Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Fridegårdsgymnasiet siktar på SM-guld i UF 2016

Under tisdagmorgonens frukostmöte avslöjade UF-läraren Johnny Hellgren från Fridegårdsgymnasiet att man tänker ta hem en guldmedalj i nästa års SM i Ung Företagsamhet.

Nära 80 företagare och intresserade deltog i frukostmötet på Lastberget som också innehöll en kort presentation av Håbo kommuns tillförordnade kommundirektör, Vipul Vithlani. Vipul har arbetat med ekonomi i Håbo kommun i femton år och fungerar sedan juni som tf kommundirektör tills rekryteringen av en ny kommundirektör är klar.

Leif Nyrén, vd för Håbo Marknads Ab berättade därefter om planerna för bolagets framtid och hur företagen mår i kommunen. Statistik som baseras på årsbokslut visar på en positiv utveckling av näringslivet medan företagarnas egen uppfattning visar att det finns utrymme för förbättningar inom kommunens ansvarsområden. När det blev dags för frågestund hördes flera kritiska röster kring kommunens hantering av nyetableringar och satsningar på lokal idrott. Tf kommundirektören och marknadsbolagets ordförande Håkan Welin svarade på frågor och berättade om hur dessa frågor hanteras framöver.

Johnny Hellgren, själv utsedd till Årets UF-lärare 2014 i Uppsala län, berättade om årets arbete med Ung Företagsamhet vid fridegårdsgymnasiet. De senaste åren har man legat i topp i länet och även tagit medaljplatser i SM-finalen. Nu siktar man på att det bästa UF-företaget i Sverige under 2015/16 ska komma från Fridegårdsgymnasiet. Alla årets UF-företag kommer att presentera sina affärsidéer under Riskkapitalkvällen i Fridegårdsgymnasiets café den 15 oktober klockan 18.30. Då finns också möjlighet att investera i företagen, anmäla sig som mentor eller sponsor, alla är välkomna. 

Därefter fick två UF-företag möjlighet att presentera sig. Our Journey UF består av Olivia Johansson, Maja Blomberg, Albin Storbacka, Victor Dänhardt och Jonna Bodag. De vill skapa större förståelse för olika människors levnadssituationer genom att ge ut en bok med flyktingars berättelser om deras flykt till Sverige. Ungdomarna har redan börjat göra intervjuer och fokuserar på personernas känslor och upplevelser. Boken ska säljas för ca 200 kronor och hälften av vinsten ska skänkas till UNHCR.

Det andra UF-företaget som deltog i frukostmötet var Gymnasiekompassen som består av Martina Lindman, Elin Nevlén och Tove Lindqvist. Ungdomarna kommer att arbeta i både Håbo, Upplands-Bro och Järfälla med att hjälpa niondeklassare som ska välja utbildning till gymnasiet. Eleverna ska få hjälp att hitta rätt genom att Gymnasiekompassen ger ut en tidning med information om de tio mest populära gymnasieskolorna som elever från dessa kommuner söker till. Man kommer också kunna läsa elevers egna berättelser från dessa gymnasium eftersom detta ofta inte finns i material som skolorna själva tar fram. Gymnasiekompassen kommer dessutom att besöka niondeklasser och informera och svara på frågor om gymnasietvalet. 

Läs mer om Fridegårdsgymnasiet här.

Sidansvarig:

2015-10-06

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster