Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Håbos starka kvinnor överens om näringslivsarbetet

Agneta Hägglund (S) och Carina Lund (M) är överens om näringslivsarbetet. I mitten Jenny Lindberg, Håbo Marknads AB. 

Över sextio personer slöt upp i fredags för att starta upp dialogen kring näringslivsklimatet i Håbo. På plats fanns också kommunalrådet Carina Lund (M) och oppositionsrådet Agneta Hägglund (S). De är överens om att det är viktigt att företagarna i Håbo är nöjda och vill bedriva sin verksamhet här.

- Det var en jättebra stämning på kickofflunchen, säger Carina Lund. Vi ser fram emot att det kommande arbetet ska höja företagarnas förtroende för Håbo kommun, för våra lokala företag är viktiga för hela samhället.

Trots olika politiska läger är de båda kvinnorna överens om att Håbo ska upp bland de tjugo bästa företagarkommunerna i landet. 2006 låg Håbo på plats 21 i näringslivsrankingen och nu finns förutsättningar för att återta en högre placering.

- Nu har vi nått vägs ände, nu vänder vi den nedåtgående kurvan, säger Agneta Hägglund. När Lars-Erik Sandhgren kom in som vd i Håbo Marknads AB i våras tog han med sig ny energi och nu ska vi kavla upp ärmarna och börja jobba tillsammans.

Under hösten har Håbo kommun, Håbo Marknads AB och de tre lokala företagarföreningarna Håbo Företagare, Företagarna Upplands-Bro Håbo och Håbo Qvinnors Företagsnät startat ett samverkansprojekt där man bjuder in lokala företag, politiker och tjänstemän till dialog för att lyfta företagarnas och det offentligas villkor och ansvar. Arbetet kommer pågå under vintern och till våren utmynna i en åtgärdsplan med konkreta förslag till beslut till den politiska organisationen.

- Vi måste få upp den här frågan på den politiska agendan, säger Agneta Hägglund. Företagen bidrar på så många sätt i lokalsamhället, inte minst med sin sponsring av och engagemang i föreningslivet, därför är det viktigt att de också upplever att det är positivt att driva företag här.

Både Carina och Agneta har bott i Håbo sedan 1970-talet och har ett starkt engagemang för lokalsamhället. Med både barn och barnbarn i kommunen betonar de båda vikten av att samhället måste fungera i alla sina delar, från förskola, omsorg, boende, arbetsliv och annan kommunal service.

- Vi vill stärka allas förtroende för Håbo kommun, inte bara företagarnas, säger Agneta Hägglund. Här har alla inom den kommunala organisationen ett ansvar att ge en bra service.

Håbo kommuns arbete utgår från Vision 2030 – en sammanfattning av hur vi vill att Håbo ska se ut i framtiden. Vision 2030 är en överenskommelse mellan de politiska partierna och antogs i kommunfullmäktige i mars 2014.

- Vi politiker är överens om Vision 2030 säger Carina Lund. Men vi får inte glömma bort att all övrig kommunal service, såsom till exempel skola och omsorg som också är viktigt för att vi skall kunna nå ett bra företagsklimat. Med ett växande samhälle vill vi också skapa möjligheter för företagen att skapa flera arbetstillfällen för dem som lever och bor här.

Håbo Marknads AB är Håbo kommuns näringslivsbolag och har uppdraget att hantera frågor som rör näringslivet i Håbo. HMAB har politikerkvinnornas fulla stöd i samverkansprojektet som fortsätter med ett första dialogmöte kring Infrastruktur och kommunikation den 26 oktober.

- Nu har vi verktygen för att gemensamt påbörja en process för att lyfta företagsklimatet, nu kör vi!

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster