Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Länsgemensam överförmyndarverksamhet från 1 januari 2017

Från och med den 1 januari 2017 ingår Håbo kommun i den länsgemensamma överförmyndarverksamheten som har sitt kontor i Uppsala.

I den länsgemensamma överförmyndarverksamheten ingår Uppsala, Heby, Knivsta, Tierp, Älvkarleby och Östhammars kommun. Nu, efter årsskiftet, ingår också Håbo kommun.

Syftet med att ha en länsgemensam verksamhet är bland annat för att minska sårbarheten. Flera handläggare kan täcka upp för varandra och hjälpas åt, exempelvis vid frånvaro eller sjukdom. Ett annat syfte med den länsgemensamma verksamheten är att skapa en högre rättssäkerhet samt bättre uppföljningar och kontroll. Ett annat mål är att samverkande kommuner kan vara bättre rustade för eventuella förändringar och volymökningar.

Från och med 1 januari 2019 kommer också Håbo kommun att ingå i den länsgemensamma överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden i Håbo gäller alltså fram tills dess. Verksamheten går över vid årsskiftet.

Det som fortfarande kommer att handläggas av Håbo kommun är kvartalsräkningarna för kvartal 4 2016 när det gäller ensamkommande barn.

Klicka här för att komma till Uppsala kommuns webbplats där all information om god man finns.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig:

2017-01-02

Omsorg och hjälp

Klicka för support
Stäng supportfönster