Återvinningsstationerna i Håbo

I Håbo kommun finns det 13 stycken återvinningsstationer. Här kan du lämna tidningar samt förpackningar av papper, glas, metall och plast. Du kan också lämna dina batterier här (ej bilbatterier). Större avfall som inte är förpackningar ska lämnas till återvinningscentalen i Västerskog istället. förpackningar

Producentansvar

På förpackningar och tidningar finns det något som kallas för producentansvar. Med det menas att de som tillverkar, importerar eller säljer förpackningar, förpackade varor och tidningar är skyldiga att se till att materialet samlas in och tas om hand på ett miljövänligt sätt. Förpackningar och tidningar ska alltstå lämnas på återvinningsstationerna som Förpackning- och tidningsinsamlingen (FTI) ansvarar för. 

Städning och tömning

Våra återvinninsgstationer sköts av  Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI). Det är därför till dem du ska vända dig om du har synpunkter på till exempel städning, tömning eller placering telefonnummer 0200-88 03 11 eller www.ftiab.se Du kan också via en webbtjänst, Hitta en återvinningsstation (länk till FTI-webbsida) se när de tömde behållarna på din station senast och när nästa tömning är planerad.

 

 

karta återvinningsstationer
Bålsta:
Återvinningscentralen- Västerskog
Viby skolan - Kalmarleden
Smultronstället -Kraftleden
Arosvägen - Sjövägen
Simhallens parkering
Skörby
Gamla järnvägsstationen
Korsningen Åsleden-Fagerdal

Skokloster:
Söderskogen
Pool- & Fritidsområdet

Krägga (Vid infarten (brofästet)

Övergran Mitt emot Övergrans k:a

Vill du förstora, spara eller skriva ut kartan klickar du här.Senast uppdaterad 2015-05-21 Det här är en emailadress »

Håbo kommun, Centrumleden 1, 746 80 Bålsta  Telefon: 0171-525 00  Fax: 0171-563 33 E-post: Det här är en emailadress