Kontakt:

Telefon: 0171-525 00
E-post: Det här är en emailadress
Om kontaktcenter

Kommunhuset har öppet
08:00-16:45 måndag-torsdag
08:00-15:00 fredag
08:00-12:00 dag före helgdag

Hitta hit
Centrumleden 1
Klicka på bilden för större karta.

Från åker till park

Gröna Dalen blev ännu grönare.

Odlare planterar blommor vid kolonilotterna. 

En gemensamma blomstergata som sträcker sig genom det nya  kolonilottsområdet bredvid Gröna Dalen-skolan har planterats.

Gångstråket genom området kommer att kantas av perennaplanteringar i olika färgskalor. Planteringen utfördes av medlemmar i Gröna Dalens odlarförening och av representanter för Håbo kommun.

Plantor utsällda för plantering av den gröna rabatten. Emma Pettersson godkänner utplaceringen av lavendeln. 

Gröna Dalen - från åker till park

Nu händer det spännande saker i Gröna Dalen. Det som förut varit åkermark ska på sikt utvecklas till en promenadväg i en stadspark som löper ända ner till Aronsborgsviken. Det är tänkt att diket ska göras om till ett vindlande bäckstråk med sittplatser och växlighet. Åkermarken kommer att planteras med dungar av träd och här kommer att finnas ytor förlek och spel, picknickområden, kälkbackar och platser för t ex midsommarfirande.

I samband med att skolan byggs ut har också kolonilotterna flyttats så att de ligger framför Skeppsvägens radhusområde. Inom en snar framtid kommer det i istället för åkermark här finnas kolonisternas färgstarka verksamhet. Tanken är att den som vill ska kunna ta en promenad genom koloniområdet och njuta av både anblicken av odlingarna och de gemensamma perenna planteringarna som anläggs längs gångvägen som löper genom området. Här kommer vi också att kunna ha skördemarknader och andra aktiviteter.

Runt koloniområdet bygger vi upp några mjukt formade terrängformationer att använda som pulkabacke, solkulle, utkikskulle eller bara att sitta på för att njuta av omgivningarna. Området kommer också att kompletteras med träd.

Kolonilotterna 


Senast uppdaterad 2014-09-16 Okänd författare

Håbo kommun, Centrumleden 1, 746 80 Bålsta  Telefon: 0171-525 00  Fax: 0171-563 33 E-post: Det här är en emailadress