Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Smultronställen i naturen

Håbo kommun arbetar tillsammans med Upplandsstiftelsen med "Smultronställen i naturen". I Håbo kommun finns det tre smultronställen.

Kvarnkojan

Kvarnkojan är ett område som ligger mitt i Granåsens naturreservat, cirka fem kilometer från Bålsta centrum. Naturreservatet ligger på en ås som sluttar brant ned mot Lilla Ullfjärden. På åsen finns en fin barrskog med sällsynta växter, svampar och fåglar. I området finns goda möjligheter att grilla och ha picknick. På vintern finns här en pulkabacke. En naturstig finns i området där du kan gå på upptäcksfärd. Området har en stuga där det finns toalett som är handikappvänlig. Det finns även en anpassad torrtoalett som alltid är öppen.

Biskopseken

Biskopseken är BiskopsArnös grövsta och äldsta träd. Med en omkrets av 725 cm är den Håbo kommuns näst grövsta ek. Biskopseken har en central och lättillgänglig plats på ön. Det finns sex stycken stora stubbar en bit från Biskopseken. En vacker gångbro är byggd över diket och en stig leder upp till eken.

Kalmarnäs

På Håbo Naturskola Vattunöden finns en naturstig för barn. Det är eleverna som tillsammans med tillsynsmannen byggt banan och skyltarna gjorde en klass på Gransäterskolan. I en del av naturreservatet finns en meandrande bäck som har grävt sig ner i marken så det är minst 2 meter höga och sneda kanter ner till vattnet. Här trivs bl a hassel, ek, lönn och asp och det är som en djungel med nedfallna träd överallt.


Sidansvarig:

2015-03-27

Klicka för support
Stäng supportfönster