Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Vandringsleder och strövområden

Torresta naturstig

Torresta naturstig invigdes den 26 april 2009. Den är 2 km lång och går från Vibyspårets parkering till Mälaren mellan Torresta och Talltorp.

Tallstigen

Den här stigen är anpassad för besökare som har svårt att ta sig fram längs vanliga skogsstigar, som rullstolsburna eller personer med barnvagn. Tallstigen finns i anslutning till Granåsens naturreservat och har anlagts av Håbo kommun i samarbete med Upplandsstiftelsen, HSO Håbo och Bålsta skidklubb med stöd av den lokala naturvårdssatsningen (LONA).

Tallstigen är 290 meter lång och går från Kvarnkojan till parkeringen vid slalombacken. Det finns två viloplatser, en som utgörs av en bänk och en andra med ett bord.

Bakgrund- enkät och projektet "Natur för alla i Håbo"

Håbo kommun har drivit LONA-projektet "Natur för alla i Håbo" tillsammans med Upplandsstiftelsen och HSO Håbo (samarbetsorgan för Håbo kommuns olika föreningar för personer med funktionsnedsättning). Projektet finansierades av deltagarna och den LOkala NAturvårdssatsningen (LONA).

Vi har frågat HSO:s medlemmar hur personer med funktionshinder vill vara ute i naturen. Vi ville också veta vad vi kan göra för att det ska bli lättare att vara ute i vår fina natur. Detta har skett genom en enkät.

Enkäterna visade att de flesta vill att åtgärder ska göras på Granåsen vid Kvarnkojan. Hittills finns en handikappanpassad toalett. Nu färdigställs alltså även stigen som ska göra Granåsen mer tillgängligt.

Upplandsleden Bålsta – Skokloster

En vandringsled som ger rika tillfällen till utsikter från åsarna mot blånande mälarfjärdar och ett vidsträckt jordbrukslandskap.

Närmare Skoklosterhalvön är det mer känsla av storskog. En lättgången sträcka som i sin helhet är 20 km, men man kan välja att gå kortare sträckor. Följ bara de orange markeringarna.

Lämpliga start/slutstationer är Bålsta järnvägsstation, Granåsstugan, Häggeby kyrka eller Sånkans camping. På dessa ställen finns parkeringsmöjligheter.

För Dig som inte vandrat så mycket kan vi berätta att man går ungefär 3 km/timme i skogsterräng. Har man barn med sig går man gärna lite långsammare.

Ta det lugnt. Missa inte rasterna och fikat; vandringens höjdpunkter!

Mer information finns hos Upplandsstiftelsen.
Sidansvarig:

2017-03-15

Uppleva och göra

Klicka för support
Stäng supportfönster