Håbo kommun logo

2015-12-17
Ingress

Förr och nu av konstnär Pye Engström

Skulptur i sten som väver samman vår historia med modern tid  man kan säga att stenen är en berättelse om människans historia från forntid till nutid.

Stenen är placerad utanför kommunhuset . I samband med en inventering upptäcktes att två av figurerna på stenen är bortplockade. Kan du se vad figurerna som är kvar symboliserar och kanske även vad de skulle kunna kallas?

Konstnären

Pye Engström har bland annat studerat vid konstakademierna i Köpenhamn och Stockholm. Hon har fått flera priser och stipendier från bland annat LO:s kulturarbetarstipendium, Konstnärsnämndens stipendium och

Separata utställning har skett vid Doktor Glas, Gotlands konstmuséum och Konstmuseet Skövde.

Bland sina offentliga arbeten kan man bevista:

• Embryo - granit - Frökontrollanstallten
  • Grindstolpsgumman - granit - Visby bibliotek