Håbo kommun logo

2015-12-17
Ingress

Wasa II av konstnär Neal Barab

En stor båt i sten eller en futuristisk bild av regalskeppet Wasa?!

Båten är tillverkad av Neal Barab i älvdalskvarsit vid internationella stenhuggarsymposiet i Älvdalen 1995.

Kommunen fick den i gåva av Älvdalens kommun och Wasa Sten AB 1997. Kommunalrådet Sören Andersson såg till att den transporterades ner och är sedan den 30 december 1997 placerad vid Aronsborgsviken.

Konstnären Neal Barab bor och arbetar sedan 1987 i Pietrasanta, Italien, där det finns gott om marmor i alla tillgängliga färger. Hans stora passion för stenar i olika material och färger inspirerar honom att uttrycka sig med dessa i olika kombinationer. Han har tillbringat många sommrar  i Sverige och då arbetat med granit, svart hård diabas och quartz.

Sidansvarig:

2015-05-05