Håbo kommun logo

Pressmeddelande 2017-05-17
Thomas Di Leva och Peder Lamm kommer till Håbos
Nationaldagsfirande i Skokloster

För fjärde året i rad bjuder Håbo kommun in till Nationaldagsfirande och familjefest i Skokloster. Här blandas nya aktiviteter och uppträdanden med återkommande traditioner.

Aktiviteter och utbud Under dagen kommer det att finnas olika aktiviteter och utbud för hela familjen att ta del av. En central del av firandet är medborgarskapsceremonin, där nya medborgare i år hälsas välkomna till kommunen av kommunalrådet Carina Lund, samt får diplom och en gåva. Andra aktiviteter är:

• Thomas Di Leva uppträder på scenen.
  • Peder Lamm värderar antikviteter i Stenhuset.
  • Romeo & Julia kören uppträder.
  • Marknadsgata med försäljning av hantverk och andra varor.
  • Skoklosters kyrka håller gudstjänst och orgelkonsert.
  • Skoklosters slott håller öppet med fri entré.
  • Utställningarna ”Jane Austens värld” och ”Slottets skatter” visas
    på Slottet.

För yngre familjemedlemmar så arrangeras bland annat:

• Gåspennan uppträder med lärorik musik
  • Lekar
  • Ansiktsmålning
  • Fiskdamm
  • Utklädning
  • Ponnyridning

– Det ska bli spännande att ta Nationaldagsfirandet till en ny nivå med mycket evenemang, fina och roliga upplevelser. I år har vi lagt mycket tonvikt på att göra scenen till en central plats med intressanta inslag och underhållning under hela dagen. Vi kommer att ha musik, uppträdanden och festligheter för hela familjen, men också antikvärderingar och auktion, säger Håbo kommuns projektledare för Nationaldagen,
Jörgen Allstedt.

Även Hannah Rydstedt, chef för kultur och livsmiljö i Håbo kommun ser fram emot årets nationaldag.

– Skokloster med slottet och dess park, kyrkan och Macken är den självklara platsen för kommunens nationaldagsfirande och även i år bjuder vi in till en riktig familjefest. Jag hoppas att Håboborna sluter upp och firar denna högtidsdag med oss. Dagen är viktig för att vi får möjlighet att hälsa våra nya svenska medborgare välkomna. Nationaldagsfirandet är en möjlighet att visa upp vårt vackra land och allt det goda som vi har att erbjuda, säger Hanna Rydstedt.

Med hjälp av Bergkvaras gratisbussar från Bålsta tar man sig smidigt till och från Skokloster och bokar detta på kommunens hemsida:
www.håbo.se/nationaldagen2017länk till annan webbplats

Dagen leds av konferencier Kjell Dahlin.

För frågor eller mer information, kontakta
Jörgen Allstedt, projektledare Nationaldagen
E-post: jorgen.allstedt@habo.se