Håbo kommun logo

2015-12-17
Ingress

Nu finns Hälsans stig i Bålsta

Den 11 maj 2015 inviger kommunalråd Carina Lund Hälsans stig i Bålsta. Invigningen sker på Dalstigen mellan Landstingshuset och simhallsparkeringen.

Den första Hälsans Stig (Slí na Sláinte – ”stigen till hälsan”) anlades på Irland 1995 av den irländska Hjärtfonden. Tanken var att främja motion i alla åldrar och att förebygga hjärt-kärlsjukdomar Idag finns Hälsans Stig i drygt tio länder i Europa och Nordamerika. Det är också ett koncept som spritt sig i Sverige- det finns drygt 120 stycken olika Hälsans stig över hela landet.

Hälsans stig är en trygg och promenadvänlig slinga utan given start- eller slutpunkt. Du väljer själv när du vill ansluta dig och hur långt du vill gå. Den nya stigen i Bålsta är 4 kilometer lång och passerar bland annat stationsområdet,centrum,Medborgarhuset och Upplandsleden.

Se karta över Hälsans stig »PDF

Sidansvarig: