Håbo kommun logo

2015-12-17
Ingress

Bada med hund?

Enligt de lokala ordningsföreskrifterna för Håbo kommun får hundar inte vistas inom områden för allmänna badplatser under tiden 1 maj – 30 september.

Kommunen har inga särskilda hundbadplatser och för närvarande finns inga konkreta planer på att inrätta någon.

Ekillabadet ligger inom ett naturreservat där särskilt stränga regler gäller. Inom naturreservatet måste hunden hållas kopplad året runt. På den grunda ”strandhyllan” växer också den mycket sällsynta småsvaltingen som kan skadas av hundar som trampar runt i vattnet. På grund av detta är platsen inte lämpad som hundbadplats.

Sidansvarig:

2016-06-28