Håbo kommun logo

2015-12-17
Ingress

Håbo kulturstipendium 2017 tilldelas Millis Sarri

Håbo kulturstipendium 2017 tilldelas Illustratören Millis Sarri. Hon är uppvuxen i Falun men bor sedan 2003 i Bålsta. Med hennes fantasifulla och humoristiska illustrationer förgyller hon barnböcker, tidningar och platser runt om i Sverige.

Millis har illustrerat i hela sitt liv men det var först för fem år sedan hon kunde ta steget och arbeta med det på heltid. Hennes Illustrationer går att hitta på Håbo bibliotek där hon har tagit fram bilder som visar var man kan hitta de olika böckerna. Det är fartfyllda illustrationer med många spännande detaljer på bilar, drakar, prinsessor och djur. Genom det får många barn och vuxna i Håbo ta del av hennes fantasifulla illustrationer.

Millis illustrationer går även att hitta i ett flertal populära barnböcker. Några av dem är böckerna om ”Knöl och Bök” av Tina Engström och böckerna om ”Super-Charlie” av Camilla Läckberg. Nylige kom den sjunde boken om Super-Charlie ut.

– Det som är så kul med Super-Charlie är att han är en så rolig och busig karaktär som många känner till och att jag får illustrera så fritt, säger Millis.

Millis har även gett ut egna böcker. I somras gav hon ut Pixi-boken ”Kakan”. Det är en finurligt skriven bok som riktar sig till barn mellan noll och tre år. Millis har skrivit manus till två böcker till och skrivandet är något hon skulle vilja ägna mer tid åt.

Stipendiet utdelas vid en öppen prisceremoni på Håbo bibliotek.

Datum: måndag den 11 december
Tid: kl. 18.00