Håbo kommun logo

Håbo kommun logo

2015-12-17
Ingress

Jag såg polisen på skolan - har det hänt något?

Det är en fråga som jag har fått några gånger de senaste dagarna och jag förstår varför. Polisen har varit på skolan och det brukar väl vara så att de är på skolan om något har hänt, men inte jämt. I det här fallet har inget hänt utan vid det ena tillfället i torsdags hade vi ett möte och vid det andra tillfället i fredags så hämtade de en mc som troligen var stulen och som någon parkerat på skolgården.

Både min och polisens målsättning är snarare tvärtom att de ska finnas på skolan oftare och detta utan att det har hänt något. Det är en del i det brottsförebyggande arbete - om polisen syns på skolan så blir de kända av eleverna och tvärtom. Det borde bli lättare att ta kontakt med varandra om de senare möts på centrum, vilket ju aldrig kan vara fel. Framför allt inte om det kan leda till samtal som avstyr brottslig verksamhet, innan den inträffar.

En av de saker som vi pratar om är exempelvis hur vi ska agera vid hotfulla situationer och vid eventuellt våld, men vi stämmer även av hur läget är i stora drag på en generell nivå. Detta för att vi ska ha en så trygg skola som möjligt.

Så jag hoppas att ni får se poliserna, som förresten heter Alexander och Maria, oftare på skolan och förhoppningsvis så har det inte hänt något.

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2017-09-22