Håbo kommun logo

0171-538 01 0171-538 02

Gröna Dalen Runbrovägen 10 746 80 Bålsta

Profil - Skapande & Hälsa

Gröna Dalenskolan har två huvudsakliga profiler – den ena med inriktning mot idrott och hälsa, den andra skapande där vi använder oss av estetiska uttrycksformer. Vi har valt att förstärka de praktiskt estetiska ämnena genom att prioritera undervisning i halvklass i bild, hemkunskap, slöjd och musik från åk 3-9. I åk 7-9 har vi en extra lektion i idrott i veckan.

På schemat finns även en lektion vi kallar SKVAL (skolans val) där eleverna får undervisning i olika ämnen med koppling till profilen, t.ex. äventyrspedagogik, extra slöjd, dans, musik, datakunskap mm.

Skolans profilgrupp driver även olika projekt och teman som exempelvis Musikhjälpen, Gröna Dalengalan, Lucia, skolstarter och skolavslutningar, där eleverna får möjlighet att delta och bidra på olika sätt. Inom ramen för Skapande skola deltar eleverna i olika projekt inom teater, musik, litteratur mm.

Vi har sedan starten av VT-17 även en skolkör, som leds av en av våra musiklärare.

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2017-09-18