Håbo kommun logo

Telefon:

Slottsskolan Slottsskogsleden21 746 96 Skokloster

Arbetssätt

"Lust att lära - möjlighet att lyckas" är vårat motto.

Här ser ni några exempel på hur vi arbetar:

Elevledda utvecklingssamtal

Varje elev utvecklar förmågan att själv bedöma sina resultat och ställa egen och andras bedömning i relation till de egna arbetsprestationerna och förutsättningarna.

För att eleverna ska ta ett större ansvar för sina studier måste de medvetandegöras om mål och hur de arbetar mot målen. De ska kunna sätta egna ord på sin egen utveckling. Detta gör vi genom att ha elevledda utvecklingssamtal.

Digitala verktyg

Alla elever i åk 5-6 har egna lånedatorer och tanken är att även fyrorna ska ha det till vårterminen 2018. I de yngre klasserna har eleverna tillgång till iPads och datorer, men inte en-till-en.

Utveckla matematiken

Varje elev ska kunna använda sig av matematiskt tänkande för vidare studier och i vardagslivet. För att vi ska nå dit behöver eleverna en mer nyanserad undervisning i matematik. Vi har ett ökat fokus på matematiska samtal och kluriga frågor där de behöver tänka i flera steg. Vi har även en mattedag utomhus.

Läs- och skrivlust

Läsförståelsen påverkar möjligheterna att ta till sig kunskaper i alla skolämnen genom hela skoltiden. Vi försöker på olika sätt stimulera elevernas läs- och skrivlust.

I skolbiblioteket får eleverna hjälp att leta efter faktaböcker till sin forskning, skönlitteratur för lästräning eller kanske en bok att ta hem och läsa innan man somnar. Elever som behöver talböcker får hjälp med detta via biblioteket.

De senaste veckorna (vecka 45-47, 2017) har eleverna i årskurs 1-6 skrivit en berättelse kring temat "Dagen jag gjorde en prisvärd insats". Elever från andra klasser än den egna kommer att få läsa novellerna och ett vinnarbidrag i varje klass kommer att utses. Dagen efter Nobeldagen kommer vi här på skolan fira Novelldagen med bland annat priscermoni i matsalen och bokmysterium i biblioteket. Det blir en riktigt god Novellunch för alla.

Håbo runt

För att ge eleverna en bra kunskap om sitt närsamhälle, både idag och historiskt, har vi ett tema "Håbo runt". Årskurs 3 får en guidad busstur runt kommunen. Guiderna är årskurs 4.

Samarbete med Skokloster slott

Vi har ett nära samarbete med Skokloster slott. Elever i år 5 guidar varje år sina skolkamrater på slottet. De  fina dramatiserade guidningarna har uppmärksammats i pressen ett antal gånger.

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2017-11-24