Håbo kommun logo

Telefon:

Slottsskolan Slottsskogsleden21 746 96 Skokloster

Bibliotek

Biblioteket är Slottsskolans hjärta! Här får eleverna hjälp att leta efter faktaböcker till sin forskning, skönlitteratur för lästräning eller kanske en bok att ta hem och läsa innan man somnar. I biblioteket tillhandahålls även några tidsskrifter.

Bibliotekarien arbetar med att stimulera läslust, läsutveckling och informationskompetens. Elever som behöver talböcker får också hjälp med detta via biblioteket.

Databaser

Håbo kommun abonnerar på ett antal databaser som kan nås från skolans alla datorer. Bland annat;

NE.se, Nationalencyklopediens internettjänst
Det är ett svenskt uppslagsverk på nätet - och dessutom mycket mer!
På NE.se finns längre reportage i olika ämnen, kartor, bildgalleri, tabeller, topplistor och mycket annat. Man kan också söka i NE Junior som är en mer lättläst version. Den vänder sig bl.a. till elever i grundskolan och alla texter är faktagranskade.
NE.se »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Landguiden
Landguiden - Länder i fickformat Online är en betaltjänst från Utrikespolitiska Institutet med information om alla världens länder. Här kan du läsa om ländernas geografi, befolkning, kultur, historia, politik, ekonomi och mycket mer.
Landguiden »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Alex författarlexikon
Här finns fakta om en mycket stor mängd skönlitterära författare, både svenska och utländska. Alex är en databas som hela tiden växer, det tillkommer cirka 20 nya författare varje månad.

Allt material i Alex är på svenska. Det är dessutom faktagranskat och kontrollerat.
Alex författarlexikon »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2017-11-15