Håbo kommun logo

Telefon:

Västerängsskolan Idrottsvägen 5 746 80 Bålsta

Om skolan

Vi som arbetar och går i skolan på Västerängsskolan har närhet till skog, gräsplan och fina friluftsområden där barn och elever kan leka och där vi kan ha olika utomhusaktiviteter. På skolan har vi elever från förskoleklass till och med skolår 9 och fritidsverksamhet. Hos oss finns även kommungemensamma språkklasser med elever från årskurs 1-9. Det är ungefär 500 elever på skolan.

Västerängsskolan är just nu inne i en intensiv utvecklingsfas. Våra fokusområden är språkutvecklande arbetssätt, IKT, elevdelaktighet, betyg och bedömning, inkluderande förhållningssätt, ämnesövergripande arbete och värdegrundsarbete.

Skolan har ett fint och bemannat skolbibliotek och en hög IKT-standard. Elever från år 6 har iPad 1:1 och vi siktar på utbyggnad över hela skolan.

Västerängsskolans värdegrund HJÄRTA som innebär Hjälpsamhet, Jämställdhet, Ärlighet, Respekt, Trygghet och Ansvar.

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2017-09-17