Håbo kommun logo

Telefon:

Vibyskolan Skolhyddan, Kalmarleden Bålsta

Vibyskolans skolbibliotek

Vibyskolans bibliotek är en pedagogisk resurs i undervisningen. Till biblioteket kan elever och lärare komma och få hjälp att hitta och låna skön- och facklitteratur, uppslagsverk och tidskrifter, eller få hjälp med boktips, informationssökning, källkritik samt hjälp att söka i databaser och låna e-böcker och e-ljudböcker. Det är främst elever i åk F-3 som lånar böcker på Vibyskolan, de äldre eleverna lånar sina böcker på Futurum.

Bibliotekarien Elisabeth Sunding är på Vibyskolan en förmiddag i veckan och arbetar med att stimulera läslust, läsutveckling och informationskompetens, via bland annat bokprat, boktips, lektioner i källkritik och informationssökning med mera.

Elever i behov av talböcker får också hjälp via biblioteket, som förmedlar tillstånd för lån av talböcker via appen Legimus som är Myndigheten för tillgängliga mediers (MTM) plattform för inläst material. Eleverna kan då själva söka och ladda ner talböcker för användning via läsplatta som till exempel iPad, dator eller mobil.

Bibliotekarie
Elisabeth Sunding