Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Möt Anna Erlingsson - ungdomscoach, #jagmed

Håbo kommun är med i EU-projektet #jagmed som ska motverka avhopp från gymnasiet. I och med detta presenterar vi några av nyckelpersonerna i projektet för att ni ska lära känna dem och förstå vad projektet handlar om mer ingående. Nu ska ni få träffa Anna Erlingsson, ungdomscoach.

Hej Anna!

Hej!

Vad jobbar du med på Håbo kommun?

Jag är ungdomscoach och ansvarig för det kommunala aktivitetsansvaret för ungdomar, 16-20 år. Det innebär att jag hjälper och coachar ungdomar som är på väg eller har hoppat av gymnasiet i förtid att få tillbaka dem till studier eller arbete.

Vad innebär projektet #jagmed för dig?

Att vi ska kunna hitta framgångsfaktorer som leder till att ungdomarna återgår till studier eller arbete. Jag hoppas även att projektet kommer att ge oss en god nulägesanalys, idéer hur arbetet kan kring ungdomar som behöver hjälp kan utvecklas. Det kan handla om att sätta ungdomen i fokus och samverka mellan olika aktörer kring vilken hjälp han eller hon behöver just nu.

Vad har du jobbat med tidigare?

Jag har alltid arbetat med människor. Under de senaste 8 åren har jag arbetat med arbetsmarknadscoachning inom outplacement, omställningsprojekt och inom jobb- och utvecklingsgarantin. Innan jag började här i Håbo arbetade jag med långtidsarbetslösa ungdomar och vuxna på ett företag som är en extern aktör till Arbetsförmedlingen.

Hur kan en dag på jobbet se ut för dig?

En dag är verkligen aldrig den andra lik. Den kan börja med ett individuellt samtal med en ungdom och vårdnadshavare. Sedan åker jag runt ute skolorna i Håbo och pratar med skolpersonal om vad jag kan erbjuda skolorna och får uppdrag från dem kring elever som behöver min hjälp. En stor del av min tid går även åt till att söka upp de elever som inte går i skolan eller arbetar. Mitt arbete handlar mycket om att möta ungdomen eller eleven där han/hon befinner sig idag och ta reda på vad som behövs just nu genom coaching och motiverande samtal. Jag anordnar även praktikplatser som jag följer upp genom besök. Det blir även en hel del nätverkande och samordning med olika personer inom kommunen och andra aktörer som arbetar med ungdomarna på olika vis. Just nu håller jag även på att marknadsföra projektet #jagmed inom kommunen, vi arbetar med en enkätstudie bland ungdomar och kommer inom kort att anordna workshops genom fokusgrupper i projektet för att få fram en nulägesanalys och idéer att jobba vidare med.

Vad är din förhoppning med projektet?

Jag har många förhoppningar! Jag hoppas på att vi kan få till bra samverkande rutiner kring ungdomarna i kommunen, exempelvis att personalen ute i skolorna ska kunna fånga upp eleverna och kunna sätta in eventuella stödinsatser både internt och externt tidigt där det behövs. Det leder förhoppningsvis till att allt färre elever hoppar av skolan, och att vi hittar orsakerna till varför de gör det. Det är viktigt att vuxna verkligen ser eleverna då de behöver bli lyssnade på och sedda av oss.

Fem snabba fakta om Anna

Bor: Råbydal, Bålsta
Favoritårstid: Vintern, älskar snö! Vill ha en riktigt snörik vinter i år.
Talang: Åka olika brädor och vända pannkakor som Pippi!
Fritidsintressen: Båtliv och friluftsliv
Det bästa med Håbo: Lugnet och närheten till naturen

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2015-11-30

Klicka för support
Stäng supportfönster