Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Naturskolans verksamhet

En vanlig dag på naturskolan

Eleverna anländer med buss och vi samlas i ladan för att starta upp dagen. På förmiddagen hinner de arbeta med två stationer, där de vid elden gör olika hantverk; täljer, tovar, växtfärgar eller tillverkar visselpipor, ritkol eller talismaner. De äldre eleverna eldar och lagar mat.

På en station arbetar vi med skolans ämnen t ex tittar vi på mossor och lavar, svampar och träd eller har utematte, teknik eller uteengelska, allt beroende på årstid och väderlek. Lunchen tillagas på elden och äts tillsammans. Därefter gör vi den sista stationen. Tillsammans med Ove, naturreservatets tillsynsman matar eleverna fåren och därefter får de hjälpa till med skogsvård som att röja och bygga eller bekanta sig med naturreservatet.

Avslutningsvis går vi alla ner till äventyrsbanan vid bäckravinen där eleverna kan klättra och leka eller ge sig iväg på upptäcktsfärd. Äventyrsbanan har byggts av elever och utvecklas hela tiden. Efter en avslutande lek eller samarbetsövningar är det dags att summera ­­­­­­­­dagen och åka hem.

Naturskolans verksamhet vänder sig till alla kommunens grundskolor från F-9 och erbjuder även inspirationskurser i hur läroplanens mål inom förskola och skola kan uppnås genom utomhuspedagogik. Håbo Naturskola Vattunöden är medlem i Naturskoleföreningen, vilken är en intresseförening för alla som arbetar med utomhuspedagogik.

Vi som arbetar här är Lena Sköldberg, Monica Happe Linde och Ove Jonsson. Om du har några frågor om Håbo Naturskola Vattunöden nås vi på nedanstående mailadresser:

lena.skoldberg@edu.habo.se
monica.happelinde@edu.habo.se

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2017-07-13

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster