Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Nu kan elever i Håbo lyssna på sina skolböcker

Visst du att Håbos elever kan få lyssna på sina skolböcker? Håbo kommun har tecknat ett avtal med Inläsningstjänst AB som alla kommunala skolor nu har tillgång till.

Tjänsten finns tillgänglig både som app och i en webbaserad Daisyspelare på Inläsningstjänst webbplats. I appen tillkommer även en hel del smarta funktioner, bland annat har eleverna möjlighet att lägga till bokmärken och ändra typsnitt. Allt för att eleverna ska kunna hänga med i böckerna på det sättet som passar just dem allra bäst.

I dagsläget är de flesta böckerna enbart inlästa men tanken är att Inläsningstjänst så småningom ska ha så många böcker som möjligt med både text, ljud och bild. Eftersom Håbo har ett avtal med Inläsningstjänst så kan de böcker som behövs i undervisningen men som inte finns inlästa, få de böckerna inlästa av Inläsningstjänst utan extra kostand.

Möjligheten att få sitt läromedel uppläst har tagits emot otroligt väl av både elever och pedagoger och passar fler elever än vad man kan tro. Du behöver inte ha lässvårigheter för att ha en lära-in-stil som gör att du lär dig bättre när du läser med öronen!

Alla lärare på våra kommunala grundskolor har behörighet att skapa egna inlogg till alla elever. Om du eller ditt barn känner att ni skulle behöva ett inlogg – ta kontakt med en lärare, specialpedagog, speciallärare, skolbibliotekarie på din skola. Även personalen på Skoldateket i Håbo kan skapa inlogg.

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2015-02-03

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster