Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Demokratidagen 2015

Torsdagen den 8 oktober var det åter igen dags för den årliga ungdomsdemokratidagen ute på Lastberget. På plats var ungdomar från högstadiet och gymnasiet, gruppledare bestående av vuxna ute från våra olika verksamheter samt Håbos politiker som var där för att observera och lyssna på ungdomarna under dagen.

Dagen startade med att Charlotta Bjälkebring Carlsson hälsade alla välkomna och efter det höll oppositionsråd Agneta Hägglund i en presentation om Håbos vision - Håbo 2030. Därefter blev alla uppdelade i grupper för att arbeta med årets tema – sport.

Konceptet var precis som på tidigare demokratidagar. Grupperna hade i uppgift att ta fram olika faktorer angående sporten i Håbo. Först diskuterades det kring vad som är dåligt och som saknas, sen vad som är bra och det som kan utvecklas. Utifrån dessa faktorer tog varje grupp sedan fram 1-3 handlingsplaner där olika förslag på vad/hur/varför som behövs för ett sportigare Håbo.

Efter att grupperna redovisat sina handlingsplaner kunde man snabbt se att ett förslag återkom flest gånger – nämligen en multihall eller ett möjligheternas hus. De allra flesta var överens om att det behövs en stor hall/lokal där så många olika sporter som möjligt kan samsas under samma tak, men att det även bör fungera som en mötesplats för alla ungdomar i Håbo. Ett annat välkänt tema var bussar hur alla ska kunna ta sig till och från olika aktiviteter och att ge möjlighet att få prova på olika sporter ledd av föreningslivet i Håbo under skoltid.

Ungdomar antecknade sitt intresse att ingå i arbetsgrupper för att följa upp handlingsplanerna tillsammans med ansvariga tjänstemän och politiker. Den 4 november är inbokad som ett första uppföljningsmöte, kl. 16-18 i kommunhuset.

Tack alla som kom och medverkade på årets demokratidag! Här ovan kan ni se ett bildspel från dagen.

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2016-11-02

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster