Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Leda för resultat i skolan

Håbo är tillsammans med nio andra kommuner med i ett pilotprojekt som anordnas av SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) som fokuserar på en förbättrad styrning av skolorna i landets kommuner.

- Vi fick nys om projektet och kände direkt av ville vara med som en av pilotkommunerna, det är en jättebra möjlighet för oss att bli ännu bättre! Säger Hans Elmehed, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen som tillsammans med ledningsgruppen, som består av Håbos rektorer, nu är med i projektet ”Leda för resultat i skolan”.

Pilotprojektet ser ut som så att de tio kommunerna ses vid ett antal tillfällen fram till sommaren och där presenterar för varandra hur det går på hemmaplan med projektet. Enligt Hans är det väldigt intressant och utvecklande att byta erfarenheter med de andra kommunerna och diskutera skolfrågan i stort.

Just nu har projektet kommit fram till den fasen där kommunerna ska ta fram sin egen handlingsplan över hur projektet ska se ut och fungera i just deras kommun. Håbo har valt att ha som mål att projektet ska leda till att eleverna ska bli bättre på att läsa och skriva.
- Att vi har valt att fokusera på just läs- och skrivkunnighet beror på att vi anser att det är en av de viktigaste grundpelarna att eleverna ska klara sig bra i skolan och uppnå sina mål, kommenterar Hans Elmehed.

I början av nästa år kommer vi att presentera Håbos handlingsplan.

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2015-10-27

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster