Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Bålsta Song Contest 2015

Den 9 november ägde den årliga Bålsta Song Contest rum, där elever i årskurs 8 har skrivit alla låtar.

Eleverna i årskurs 8 har jobbat med att skriva låtar hela terminen och måndagen den 9 november framfördes de för första gången. Alla låtar fick tyvärr inte plats i programmet men åtta bidrag blev utvalda och framförda av kapellmästare Mikael Kankaanpää, musiklärarna och personal från Musikskolan. Sången stod den frilansande musikern Simon Viklund för.

- Alla elever har skrivit låtarna helt själva, jag bara arangerar dem så att de passar att framföras av ett stort band med alla tänkbara instrument, säger Mikael Kankanpää.

När alla låtarna hade framförts blev det röstning om vem som skulle vinna årets upplaga av Bålsta Song Contest. När rösterna hade räknats stod det klart att låten Glädje Fiska fått mest röster och därmed vunnit! Glädje Fiska är gjord av elever från Gransäterskolan. Tvåa kom elever från Potentia och trea elever från Futurum.

Just den här föreställningen visades för alla åttor på Gransäter, Futurum, Gröna Dalen, Potentia och Västerängen och senare samma dag fick även alla sjuor gå och uppleva låtarna.

Verkligen jättekul att vi har så många duktiga och kreativa elever här i Håbo! I YouTube-klippet här ovan kan du få se och höra lite av låtarna som framfördes.

Bålsta Song Contest är en del av projektet Skapande Skola som är tänkt att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar.
Källa: Kulturrådetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2015-11-09

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster