Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

En inspirationsförmiddag i interaktiva hjälpmedel

Den 23 augusti fick alla förskolechefer och administratörer från förskolan en föreläsning om interaktiva hjälpmedel samt testa dem.

Under förmiddagen hade gruppen ett diskussionsforum om att möjliggöra och utveckla arbetet med interaktiva hjälpemdel i förskolan. De fick även testa att skapa egna Qr-koder som kan användas på många roliga sätt i verksamheten, till exempel genom att använda dem i sångkort, göra tipsfrågor och uppdrag som barnen kan läsa med hjälp av en iPad.

På bild nummer tre i bildspelet här ovan kan ni se ett bi på ett bräde. Det är en liten robot som heter Bee-bot. Med Bee-bot kan barnen lära sig matematiskt tänkande, avstånd, logiskt tänkande och samarbete.

Förskolan i Håbo gör just nu en stor satsning på IKT (som står för Informations- och KommunikationsTeknik). I dagsläget är även alla avdelningar på de kommunala förskolorna utrustade med minst en iPad som används som ett pedagogiskt verktyg utifrån förskolans läroplan. På alla förskolor finns dessutom en IKT-ansvarig som träffar ledningsgrupperna en gång i månaden. Det finns även en pedagog på varje avdelning som är IKT-inspiratör. Både de ansvariga och inspiratörerna har fått fortbildning av Skoldatateket i Håbo.

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2016-08-25

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster